VOORBEELDEN UIT DE PRAKTIJK:

Dian Heijnen, -36kg en gelukkig.

  

In december 2015 werd ik op een nogal brute wijze geconfronteerd met de beperkingen van mijn lichaam. Na een controle en voorbereidingen op een nogal onschuldige operatie werd ik terug geroepen naar het ziekenhuis. De operatie kon en mocht niet doorgaan vanwege foute bloedwaarden. De prognose was niet best als het zich zo door zou zetten. De toestand van mijn lever was zorgwekkend. Naar verloop van tijd bleek dat ik NASH had, een niet alcoholische leververvetting. Dit waarschijnlijk veroorzaakt door mijn overgewicht.

Ik had achteraf gezien roofbouw gepleegd op mijn lichaam de laatste jaren en aangezien bleek dat ik een emotie eter was ging mijn gewicht de verkeerde kant op. Het eerste advies dat ik kreeg was dan ook 'afvallen!'. Eerlijk gezegd niet vreemd met een lengte van 163cm en een gewicht van 96kg.

Ik verdiepte mij in de mogelijkheden. Je raakt de weg kwijt op internet. Er wordt zoveel beloofd; mensen die zonder lijnen kilo's afvallen of met shake's. Ik wist dat dat niet verstandig was. Daarnaast ben ik bekend met een aandoening aan mijn schildklier waardoor ik dacht dat afvallen voor mij niet meer mogelijk was. Tot ik via via van iemand een tip kreeg over Slim Afslank- en fitcentrum. Na mijn eerste intake in november 2016 werd er duidelijk gesproken over mijn problemen en de plan van aanpak. Alles valt of staat natuurlijk ook met je eigen motivatie. Ik ben niet alleen veel afgevallen maar heb ook geleerd hoe mijn overgewicht is ontstaan en hoe mijn lichaam werkt. Ik heb de knop om kunnen zetten en dat heeft mijn leven echt verandert. Tijdens dit proces heb ik geen honger gehad . Ik ben juist meer gaan eten en voel me beter dan ooit. Ik ben in november 2016 begonnen, in april 2017 waren de ontstekingswaarden weg en in december 2017 ben ik weer gezond verklaard. Buiten dat ik mijn kilo's ben kwijtgeraakt ben ik ook gelukkig geworden met mezelf en heb veel meer energie gekregen waardoor het leven een stuk aangenamer is geworden!

       

Carin Joosse, -22kg:

  

"En toen was de maat vol! September 2016, na de zoveelste kwetsende opmerking was ik er helemaal klaar mee! Vanaf mijn pubertijd was ik altijd al met de lijn bezig. Ik heb van alles geprobeerd maar hield niets vol. Sporten was ook niet mijn grootste hobby dus werd dat ook nooit een succes. De afgelopen jaren waren voor mij erg verdrietig waardoor ik niet voor mijzelf zorgde. Door eten probeerde ik het toch ''leuk'' en ''gezellig'' te maken, ik at en snoepte het verdriet en de frustratie weg. Raar eigenlijk want doordat ik steeds zwaarder werd, werden ook mijn zelfbeeld en eigenwaarde erg naar beneden gehaald. Lichamelijk kreeg ik ook steeds meer klachten zoals vermoeidheid en maagklachten en alles wat ik deed ging steeds moeilijker. De leuke dingen zoals winkelen en naar het strand gaan waren niet meer zo leuk.

Maar daar heeft Slim Afslank- en fitcentrum verandering in gebracht! Na het succesverhaal van een mevrouw die ik op mijn werk steeds slanker zag worden, heb ik haar advies opgevolgd en een afspraak bij Slim gemaakt. Begin september ben ik meteen met goede moed en zelfvertrouwen aan deze nieuwe uitdaging begonnen. Bij de intake gaf ik aan wat mijn eetgewoontes waren en is naar aanleiding daarvan een voedingsschema gemaakt. Ook werd ik opgemeten. Bij het sporten word je goed begeleid. Ik ben begonnen met 3x per week sporten maar ben na enige tijd overgestapt naar 2x per week. Hoewel sporten nog steeds niet mijn grootste hobby is, vind ik als ik er binnenstap elke keer weer de motivatie en het enthousiasme om lekker aan de slag te gaan. De sfeer onderling is gemoedelijk en iedereen motiveert elkaar. Nu acht maanden verder ben ik een zelfverzekerde vrouw met meer levensvreugde. Alles is weer leuker: winkelen, naar het strand en trots op mijzelf. Ook kosten de dagelijkse dingen mij veel minder moeite. En met 22kg eraf voel ik mij ook veel gezonder!"

Sophie:

          

2 juni ’15. In gesprek met vrienden heb ik het over mijn leven als volslanke dame die jarenlang als plussize model door het leven wandelt. Mijn leuk Bourgondisch leven wat bestaat uit, 3 prachtige kinderen, een leuke man naast mij, mijn gezellige vriendengroep en een fulltime job, heeft een boost nodig. Het volslank zijn ben ik een beetje beu.  Zij geven mij de tip om naar Rita te gaan.

3 juni ’15. Stoutmoedig ga ik op de fiets en stap dan, voor mij  de hele hoge drempel over. Ik werd hartelijk ontvangen door Rita. Samen het gesprek aangegaan en mijn besluit stond vast. Ik wilde mijn conditie verbeteren en kleinere maat kleding kunnen kopen.

4 juni ’15. Juf Rita staat klaar voor mij met haar sportschema. Maar eerst op de weegschaal voor het startgewicht. Oh my god. Het zijn 3 cijfers. Dat was confronterend om te zien. Eigenlijk wist ik dit wel ergens. Maar mijn weegschaal heb ik verstopt. Jarenlang niet meer op gestaan.  Het was echt D-day voor mij.  Samen met juf Rita gestart met het sporten en  voedingsadviezen gekregen. Vanwege mijn onregelmatig werk heb ik voor de vroege, late en nachtdiensten een voedingsschema gekregen. Juf Rita en Ferry zijn streng, rechtvaardig, eerlijk, soms slavendrijvers maar altijd motiverend. Steeds word er gekeken wat werkt en wat niet. Is het nog vol te houden of wat kan anders? Sporten op maat!!

24 maart ’17. Ik ben 40 kilo lichter, bijna mijn streefgewicht bereikt. Superblij met deze prestatie. Dit had ik nooit verwacht. Iedereen, inclusief mijn persoontje stonden nogal sceptisch tegenover mijn sportschoolavontuur. Immers, ik keek altijd naar sport. En afvallen? Nee joh, mijn sociaal leventje vond ik veel te leuk om af te vallen.

Nog steeds verbaas ik mijzelf over dit resultaat. Het sporten vind ik leuk! Ik mis het zelfs als ik niet geweest ben en het eten gaat erg goed. Nog steeds heb ik mijn leuk Bourgondisch, sociaal leventje en mijn doelen behaald.

 

Nathalie van der Haar:

 

 

 

Ik ben Nathalie van der Haar (35jaar)
Na heeeeel lang gesukkeld te hebben met shakes kwam ik erachter dat het anders moest. Via google kwam ik bij slim fit terecht, ben de andere dag binnen gelopen en de dag erna aan de slag gegaan. Trainen viel me eerst behoorlijk zwaar, maar ik verbaasde me hoe snel mijn conditie verbeterde. Ook heb ik geen moment honger gehad, erg blij dat ik weer brood mocht ipv shakes. Nu 8 maanden verder 25 kilo lichter ben ik het trainen zelfs leuk gaan vinden.

Groetjes Nathalie

 

Hans Kortekaas:

   

Hans,50 jr.

 

En dan is daar opeens die dag in je leven dat je wakker wordt en beseft dat het roer écht om moet. Voor mij kwam dat moment in april 2014. Vele jaren van niet of weinig bewegen in combinatie met een verkeerd voedingspatroon hadden hun tol geëist. Maar,een conditie van nul komma nul en 30-35 kg. te zwaar verander je niet zo maar even,  daar is naast een flinke dosis motivatie goede hulp écht bij nodig. Ik heb die hulp gevonden bij Ferry en Rita van Slim Afslank-  en Fit centrum. Met behulp van hun adviezen, begeleiding en stimulerende peptalks ben ik minder dan een jaar tijd 27 kg. afgevallen en 3 kledingmaten geslonken. Net zo belangrijk is dat mijn conditie enorm is verbeterd en nu gewoon goed is en dat er niet langer “pap” in mijn armen en benen zit, maar spieren!

 

Ik ben al een eind gekomen, maar ik sport nog steeds 3x per week verder onder hun begeleiding. In de eerste plaats om ook die laatste kilootjes overgewicht nog kwijt te raken maar ook om fit te blijven, mijn spieren nog verder op te bouwen en, ook niet onbelangrijk…. omdat het er altijd gezellig is…. J

 

 

 

Catrien Landa:

    

Hallo, ik ben Catrien, 25jaar.

Door een advertentie die ik in de Bergse Bode las, ben ik in september 2013 bij Slim begonnen. Binnen 8 maanden ben ik 23 kilo afgevallen waardoor ik mij nu stukken beter voel. Door 2 ŕ 3 keer per week te sporten is mijn conditie heel erg verbeterd. Met behulp van een voedingsschema van Slim houd ik het goed vol. Ik eet om de 2 ŕ 3 uur om mijn stofwisseling op gang te houden waardoor ik afval. Ik ben er nog niet helemaal maar met de goede begeleiding die ik hier krijg weet ik dat het helemaal goed komt. Ik ben zo blij dat ik eraan begonnen ben!

 

Carla Blaaubeen, 51 jaar, huisvrouw;

''Mijn naam is Carla Blaaubeen en ik ben 51jaar. Een aantal jaren geleden werd er bij mij diabetes type 2 vastgesteld. Meteen kwam daar het probleem van overgewicht om de hoek kijken. Door een folder van Slim ben ik een kijkje gaan nemen bij hun sportcentrum. Na een goed gesprek en een eetschema ging ik aan de slag. Trainen onder begeleiding in combinatie met het eetschema heeft voor mij veel betekend. Ik viel ruim 16 kilo af, mijn conditie werd beter en mijn medicatie werd steeds minder. De suiker waarde is nu dusdanig laag dat medicatie voor de suiker niet meer nodig is, voor cholesterol is het gehalveerd en voor de hoge bloeddruk slik ik helemaal geen medicijnen meer. Dit was niet gelukt zonder afvallen en sporten. Ik weet dat ik het zelf heb gedaan maar zonder hulp en motivatie was het niet gelukt."

 

Lydia Theuns-Tromp, 57jaar, Reikimeester;

   

"Ik was al jaren aan het proberen om gewicht te verliezen door niet te snoepen en minder te eten. Maar het lukte me niet. Integendeel, ik werd steeds zwaarder. Toen ik over de 70 kilo woog besloot ik professionele hulp in te schakelen om er echt iets aan te gaan doen. Ik ging op advies van een kennis naar Slim en was verbaasd toen men me daar uitlegde dat ik niet afviel omdat ik te weinig at! Ik ging toen ook gelijk naar een fysiotherapeut om aan mijn bekkenbodemspieren en balans te werken en kreeg daar oefeningen voor. Ik moest op een zogeheten balansboard dat verbonden was aan een computer zodat duidelijk zichtbaar werd hoe slecht mijn lichaam reageerde. Ik ben nu 3maanden verder en heb in die tijd regelmatig bij Slim getraind en me, zonder veel moeite, aan het eetschema gehouden. Ik ben al ruim 8 kilo kwijt (!) en voel me ook veel fitter. Kortgeleden ben ik opnieuw door de fysiotherapeut getest en hij was zichtbaar verbaasd dat ik zoveel vooruit gegaan was. De computergrafiek kon de verbetering zelfs niet meer aangeven, zo'n hoge score was niet meer te meten. Hij zei dat hij nog nooit iemand met zo'n hoge score in zijn praktijk had gehad. Ik legde hem uit wat voor training en begeleiding ik krijg en ik hoef bij hem niet meer terug te komen. Perfect resultaat!"

Inmiddels is man Leon Theuns ook een jaar bezig met het afslankprogramma en is 20kg. afgevallen:

  

Hallo, ik ben Leon Theuns, gitaarleraar in Huijbergen. Er waren twee redenen om naar Slim te gaan: er was iets mis met mijn linkerknie en ik had een flink overgewicht. Op 9 maart 2011 (aswoensdag, is er een betere dag om een nieuw leven te beginnen?) stapte ik bij Slim naar binnen. Na het meten kreeg ik te horen dat ik minstens 15 kilo moest afvallen. Ook kreeg ik een eetschema (zag er niet uit als een dieet, er mocht zoveel!), dat was zogezegd mijn huiswerk. Ik had meer moeite met de training – nooit aan sport gedaan – maar alles went en dankzij de goede begeleiding van Rita en Ferry ging dat steeds beter. Binnen een jaar was ik 20 kilo kwijt en ook mijn conditie was puik in orde! Het is nu september 2012, mijn gewicht is ongeveer hetzelfde gebleven, mijn conditie is ook nog steeds goed en ik heb al een paar keer gemerkt dat ik duidelijk sterker ben geworden. Zelfs mijn gitaar klinkt beter! Die is niet afgevallen, maar doordat er niet steeds een dikke maag tegenaan zit te duwen kan het achterblad vrijer trillen. Toch kan het nog steeds beter. Sinds kort is mijn training verzwaard en het eetschema aangepast. We zullen eens zien wat dat oplevert, Voorlopig ben ik hier nog niet weg!

 

Coerd Priem, 22jaar, hovenier/stratenmaker;

         

Ik ben Coerd, ik kom uit Stavenisse. Twee jaar geleden ben ik bij Slim gekomen, samen met mijn broer Klaas-Jan. We zijn ieder in 3 á 4 maanden tijd 20kilo afgevallen. Toen ik begon met afvallen had ik een vetpercentage van 25% en dat is nu 11%! Voordat ik begon at ik weinig boterhammen, geen fruit en veel chips, chocolade en koekjes.Toen ik hier begon heb ik voor mezelf de knop omgezet, ik plofte, zo'n buik had ik.Ik dacht bij mezelf, 'hier moet wat aan gedaan worden Coerd!' Na het afvallen ben ik nu alweer een tijdje bezig met krachttraining. Ik heb van Ferry geleerd dat afvallen en spieren opbouwen niet samen gaan. Voor afvallen is er een beperkte energie inname en op het moment dat je spieren gaat opbouwen heb je meer bouwstoffen nodig (meer voeding dus) en moet ik zwaarder trainen. Nu eet ik meer, veel fruit en is het nu de bedoeling dat ik weer aankom maar dan in spieren en niet in vet!

 

Lilian van Eekelen:

  

Hallo, ik ben Lilian. Ik ben begonnen bij Slim in april 2012 via een advertentie in de Bode. Ik had een heel ongezonde leefstijl; Slecht eten, weinig bewegen, had daarbij een hoge bloeddruk en woog veel te veel. Tijd voor actie dus. Door goed te sporten en goed eten en te luisteren naar Ferry en Rita is er inmiddels 35kg af in 11 maanden. De hoge bloeddruk is weer normaal en ik voel mezelf een heel stuk beter en fitter. Ik raad iedereen aan er ook iets aan te doen, het heeft resultaat!

 

Theo & Jolanda Rijneveen:

 

Na jaren van tobben met ons gewicht en allerlei dieetmethodes (Atkins, puntendieet, Cambridge, Bakker, enz., enz.) viel het ons op een bepaald moment op dat een van onze buren, die ook zo lekker kon “jo-jo-en”, de laatste tijd wel veel afviel maar daarna niet meer aankwam. Zou er dan toch een ultieme methode bestaan, waar niet alleen je portemonnee van afvalt?

Ze vertelde dat ze bij “Slim” sportte onder persoonlijke begeleiding van de eigenaren/trainers. Niks geen pillen en dieet maar gewoon dagelijkse, gezonde voeding en regelmatig sporten en daar val je dus zoveel van af.  Ja, ja, en de zon komt op in het westen............Maar, door haar verhalen geprikkeld, toch maar eens de website bezocht. Stond precies hetzelfde op als het verhaal van de buurvrouw. Zou het dan toch?........

“Baat het niet, schaadt het niet”, dachten we, en belden voor een afspraak. Nou, je komt niet binnen in een hypermoderne sportschool met slanke jongeren in de modernste outfits die alleen maar mooi willen zijn, maar in een gezellige ruimte met alleen maar lotgenoten. Hier kijkt niemand op van obesitas, BMI’s van boven de 30 en mensen die niet in de “maatje-36-cultuur” passen. Van jong tot oud is iedereen hier bezig om op een gezonde manier van het overtollige gewicht af te komen. Dus geen  haha-kijk-die-eens”-gegiechel, maar mensen die waarderen dat je er iets aan wilt gaan doen!

En de start is een “biecht” van wat je allemaal eet op een dag. Dan stelt Rita een voedingsadvies op van gewone, dagelijkse kost. Alleen op een andere manier over de dag verdeeld. En begint Ferry heel voorzichtig met simpele oefeningen je conditie te testen.En naarmate de weken vorderen worden de oefeningen intensiever, neem je conditie toe en ja hoor: JE BEGINT ECHT AF TE VALLEN !!!

Conditietraining ga je naderhand combineren met lichte krachttraining en zolang je de voedingsadviezen van Rita ter harte neemt en regelmatig komt sporten zie je in de loop van de maanden een duidelijke neerwaartse gewichtslijn ontstaan, die alleen maar onderbroken wordt door je eigen eigenwijze “ingrijpen” in deze routine....

Zolang je serieus en met discipline met je gezondheid bezig bent, zullen Rita en Ferry er voor zorgen dat je je gestelde doel ook inderdaad gaat halen. Ferry zorgt wel voor de peptalk als het eens niet wil lukken en Rita kan altijd een ander voedigsadvies geven als je je schema een keertje beu bent.

Want uiteindelijk doe je het voor jezelf en niet voor de begeleiders, en moet je het dus ook echt willen. Ook wij hebben onze zwakke momenten en vallen wel eens terug, maar in het eerste jaar zijn wij beiden al 20 en 25 kilo afgevallen.We sporten nu drie jaar bij “Slim” en blijven hierdoor wel op gewicht. We komen graag bij ons “kluppie” waar iedereen met hetzelfde doel bezig is: op een gezonde manier een gezond gewicht bereiken en houden.

 

      .............Ben jij hier de volgende? Start vandaag nog en je zult zien dat het voor jou ook werkt!...